Viiekuuse Kenneti ema: Brittoni beebimonitor on asendamatu abiline

Viiekuuse Kenneti ema: Brittoni beebimonitor on asendamatu abiline

Kui Kennet veel kõhus kasvas ning beebivarustuse ostmine oli täistuuridel, siis olin üsna kindel, et beebimonitori meil vaja ei lähe. Elame kahetoalises korteris, pole suurt rõdu ega terassi ning monitori soetamine enne lapse sündi ei tundunud asjakohane. Üsna pea peale lapse sündimist sain aga aru, et beebimonitor tuleb kiiremas korras koju muretseda. Nagu mainisin, siis rõdu ega terassi meil pole, aga kuna elame väikeses galeriimajas, siis on võimalik laps ukse taha magama jätta. Kuna meil on kodus ka kass, siis ei ole võimalik välisust lahti jätta ning ainuke lahendus on beebimonitor.

Brittoni unevalvurini BC-50 jõudsin üsna kiiresti. Minu kriteeriumiks oli täielik juhtmevabadus ja minimalistlikkus. Kuna väga paljud monitorid on suured, varustatud kaamerate ja muude moodsate lisafunktsioonidega ning on enamasti elektritoitel, siis kitsendas see oluliselt minu valikut. Brittoni BC-50 monitoride puhul meeldis esmalt mulle nende välimus, lisaks on mõlemad monitorid juhtmevabad. Tegevusraadius on igati korralik, 500 meetrit. Kuigi igapäevaselt sellist raadiust vaja ei lähe, siis maal vanavanemate juures oli nii mugav ise marju korjata ja beebi eemale viludasse magama panna.  Samuti sain jälgida vankris olevat temperatuuri vanemapoolselt monitorilt. Temperatuurianduril on selline huvitav lisafunktsioon, et saad seadistada ka maksimaalse ja minimaalse temperatuuri ning kui see seadistatud temperatuur ületatakse, siis annab monitor sulle märku.  

BC-50 vastuvõtja (vanemapoolne monitor)

Kodus olles kasutan tihti ka vibratsiooni funktsiooni, mistõttu saan kiiresti tolmuimejaga toa ära koristada kui laps õues õndsat lõunaund magab. Nimelt saab vanem endapoolse monitori panna vibratsioonifunktsioonile ning kui laps teeb häält, siis annab monitor sellest vibreerimisega märku. Nii ei pea ma muretsema, et ei kuule lapse liigutusi või nuttu ning saan kodus tegeleda ka lärmakamate majapidamistöödega.  Issi arvas, et nii saab isegi vajadusel õues muru niidetud. Viimast siiski proovinud pole.

Lisaks on beebimonitorid varustatud ka öölambiga ning tagasirääkimise funktsiooniga. Viimane tundub väga mugav just siis kui laps on juba vanem ning mõistab talle öeldut. Kui laps ärkab ning vanem seda kuuleb, siis saab ta talle rahustuseks midagi öelda. Kuna meie põnn on veel liiga pisike, siis seda lisavõimalust pole saanud kasutada.  

Minu jaoks on Brittoni BC-50 beebimonitor igapäevane abimees, seda eriti suvisel ajal kui viibime palju aega maal ja ringi reisides. Eelmisel nädalavahetusel oli nii mugav sõprade grillpeol laps vankrisse magama panna, beebimonitor kaasa ning ise ühise laua taga grillburgeriga maiustada. Monitorid said seadistatud kõige kõrgema tundlikkusega astmele ning helitugevus maksimumini.

Juhtmevabade monitoride puhul oli minu jaoks küsimärgiks akude kestvus. Õnneks ei ole see küsimus end õigustanud ning akusid tuleb laadida harva.

Kogu selle pika jutu lõpuks võin tõesti öelda, et beebi une valvamise võib rahuliku südamega jätta Brittoni beebimonitoride hooleks.

Viiekuuse Kenneti ema Viimsist



Palun oota...